20-25 db palacsintát kapunk az alábbi tésztamennyiségből:
- 3 db kis tojás (vagy 2 db nagyobb)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 dl olvasztott margarin
- 2 dl tej
- 300 g liszt
- 0.5 l víz
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport és hozzácsorgatjuk a margarint, majd a tejet is hozzáöntjük.
A lisztet felöntjük a vízzel, miközben hozzáadjuk a tojásos elegyet s csomómentesre keverjük. A vaj természetesen apró göbökké szilárdul, ez ne tévesszen meg bennünket és ne is zavarjon!
Mindenféle egyéb zsiradék hozzáadása nélkül kb. 0.5 dl-nyi tésztát oszlatok el egyenletesen a serpenyőben, melyet 1 percig sütünk, míg halvány rózsaszínűvé nem válik. Másik oldalát nem egész egy percig sütjük csak.
Frissen még lemezes, merev, ezért ráérünk csak akkor megtölteni őket, ha már mindet kisütöttük.
Elkészítési idő:
Össz.: 1 óra
Tojás: 3 db/325kcal
Van. cukor: 8 g/35kcal
Sütőpor: 15 g/45 kcal
Margarin: 0.5 dl/kb. 20 g/60 kcal
Tej: 200 ml/90kcal
Liszt: 300 g/1035 kcal
Össz.: 1590 kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése