Puding...túl egyhangú, hamar lecsúszik, semleges. Palacsinta? Nem fog elfogyni. És sokáig tart. Nem...
Így ezen a szombaton egy palacsinta-torony lett a soros, vaníliaöntettel.

- 1 cs. pudingpor
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 7-8 dl tej
Először is elkevertem a pudingport-a szokásos-0.5 liter tejjel, hozzáadtam 2 cs. vaníliás cukrot ill. némi (kb. 3-4 laza evőkanálnyi) kristálycukrot. Folytonos kevergetés mellett felforraltam az egészet egyben. Tűzről levéve elkevertem benne még 2-3 dl tejet. (Ezt a mennyiséget szemre határozzuk meg: legyen a puding krémesen folyós, akár egy sűrű(bb) sodó.
Tegyük félre az öntetet, hadd hűljön kissé.
Addig készítsük el a palacsintákat!
(A tészta tulajdonképpen egyezik a 'Tudományos palacsinta' receptjében leírtakkal, a különbség annyi, hogy a tejet most kihagyjuk!)

- 300 g liszt
- 3 db tojás
- 1 cs. sütőpor
- 5 dl víz
- 0.5 dl olaj
- ízlés szerint vaníliás cukor, fahéj, stb.
A forró serpenyőbe csorgassunk egy kb. 10 cm D-jű korong formát. Mindkét oldalát karamellbarnára süssük.
Most jöhet a vaníliapuding!
Miután végeztünk s az összes tészta elfogyott, laponként kenjünk egy evőkanálnyi öntetet a lepényekre, majd tornyozzuk őket egymásra, tetszés szerinti magasságba. (Vigyázzunk, egyenletes súlyelosztásban maradjanak, elkerülvén a lapok szét- ill. kicsúszását s ezáltal a torony omlását!)
A legfelső-utolsó-palacsintát is locsoljuk meg, avagy öntsük nyakon bőségesen az egész kis halmot: szabad a választás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése